12 Kasım 2012 Pazartesi

DÖVME

İnsanın derisi üzerine yapılan işaret ve desenlere denir. Eski tarihlerden beri yapılan dövmenin (tattoo) yapımında değişik yöntemler kullanılır.
Sivri uçlu kemik, boynuz ya da çelik iğne deriye hafifçe batırılır ve açılan delikler boyayla doldurulur. Artık modern ve hijyenik yöntemler ile yapılan dövme (tattoo) ise, yukarıda bahsedilen yöntemlere nazaran daha az acır ve sağlık açısından az zararlı olan boyar maddeler ile yapılır. Dövme (tattoo) yapımında kullanılan makineler sayesinde yüksek devirle girip çıkan iğne düzeneği deri üzerinde bir kalemle çizim yapılıyormuş gibi rahat, acısız ve daha az hatalıdır.

  Dövme yaptırmaya karar verdikten sonra nereme ne yaptırsam sorusu gelir karşımıza. Aslında;kişiye göre manevi değer taşıyan desen ve modeller tercih edilmelidir. Bana göre sıkılması en zor desenler bunlardır. Eğer ilk dövmenizi yaptırıyorsanız bölge ve model seçiminizi yaşama tarzınıza göre ve yaşadığınız toplumu göz önünde bulundurarak yapmalısınız.
     Siyasi ve benzeri grup yada toplulukları simgeleyen desenlerden kaçının sadece size ait bir model seçin başkasında olmasın, anlamlı ise anlamını kaybetmeyecek olmasına dikkat edin, nasıl olsa sildiririm gibi bir cehalete kapılmayın, evlenseniz dahi partnerinizin veya sevgilinizin ismini yazdırmayın.ilk dövmenizde mutlaka dövme yaptıracağınız dövmecinizle irtibat halinde olun ve onun size önereceği ve tasarlayacağı modelleri göz ardı etmeyiniz.gelip geçici bi heves olarak değil de sürekli vücudunuzda taşımak istediğiniz sizi anlatan ifade eden modelleri tercih ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder